Cum creștem porcii?

Sănătatea animalelor ocupă locul întâi pe lista priorităților noastre. Facem tot ce putem pentru a le oferi porcilor și purceilor un mediu optim în care să se dezvolte, având grijă ca aceștia să aibă libertate de mișcare, să aibă o alimentație cât mai bogată în nutrienți și să fie îngrijiți cu atenție pe tot parcursul creșterii lor.

Pe dealuri și pășuni întinse

Creștem porcii Mangalița în satul Retiș, din județul Sibiu, la 28 km de Sighișoara, în zona protejată a podișului Hârtibaciului. Porcii trăiesc liberi, pe suprafețe întinse de teren, într-o zonă cu înaltă valoare naturală, pe dealuri și pășuni. Nu stau în grajduri, dar le sunt asigurate acoperișuri unde se pot adăposti doar dacă vor, însă în general nu o fac, deoarece le place să își sape gropi mari în noroi și să stea acolo.

Cu hrană naturală și nutritivă

Porcii trăiesc într-un mediu natural, de unde își procură singuri hrana, mai ales în timpul verii. Ca hrană suplimentară, aceștia primesc lucernă, porumb, sfeclă roșie, făină de grâu, ovăz, tărâțe, o parte dintre acestea fiind crescute pe terenurile proprii.

Cu cea mai mare grijă pentru rasă și bunăstarea animalelor

Avem porci și purcei de diferite vârste. Toți sunt rasă pură Mangalița, nu sunt încrucișați cu alte rase autohtone, fapt dovedit prin certificatele de origine acordate de către Asociația Națională a Crescătorilor de Mangalița, asociație din care MANGALITZA FOOD ART SRL face parte.

Pe lângă angajații care îngrijesc porcii, din echipa companiei face parte și un medic veterinar care îi supraveghează atent tot timpul.

Fără antibiotice nenecesare sau medicamente

Datorită mediului propice, porcii sunt foarte rezisteți la boli și nu au nevoie de tratmente cu antibiotice sau alte medicamente.

Pe lângă angajații care îngrijesc porcii, din echipa companiei face parte și un medic veterinar care îi supraveghează atent tot timpul.