Despre noi

Suntem o familie tânără din Sighișoara și avem doi copilași veseli și minunați, Paul și Diana. Alimentația lor este foarte importantă și, din dorința de a le oferi cele mai bune produse, creștem găini, rațe, iepuri, oi, vaci și porci. Am descoperit porcii mangalița acum 7 sau 8 ani. Ne-a plăcut gustul cărnii și faptul că este săracă în colesterol și bogată în acizi grași nesaturați. De atunci, e singura carne de porc pe care o consumăm.

În decursul acestor 7-8 ani, am crescut porci mangalița în gospodăria proprie, atât pentru noi, cât și pentru cei apropiați. De la an la an, ne-am dat seama că tot mai mulți dintre cei care ajung să cunoască această rasă îi apreciază gustul și calitatea.

În ultimul timp, renumite restaurante premium în țări precum Ungaria, Austria, Marea Britanie, America sau Japonia, au descoperit carnea de mangaliță și au început să o folosească tot mai mult, oferindu-le clienților preparate culinare deosebite. Există chiar și restaurante care nu folosesc altă carne decât cea de mangaliță. Clienții acestora sunt dispuși să plătească mai mult decât pentru preparatele din carnea de porc obișnuită.

Luând în considerare aceste aspecte și fiind deja familiarizați cu creșterea porcilor mangalița, în anul 2014 am decis să înființăm compania MANGALITZA FOOD ART SRL, companie care se bazează pe creșterea acestor porci în sistem extensiv și procesarea și prelucrarea cărnii, pentru a putea oferi familiilor de români din toată țara produse mangalița de cea mai înaltă calitate.